Entreprise dynamique aux ambitions transfrontalières?

Nous sommes votre partenaire dans la situation complexe de la TVA!

Entreprise dynamique aux ambitions transfrontalières?

Nous sommes votre partenaire dans la situation complexe de la TVA!

Nos services

Identification TVA des sociétés étrangères et représentation fiscale en Belgique

Ondernemingen die niet in België zijn gevestigd en die op het Belgisch grondgebied belastbare activiteiten uitoefenen waarvoor ze plaatselijke btw moeten factureren, moeten zich voor btw-doeleinden identificeren op het bevoegde btw-kantoor in Brussel. Zodra ze voor btw-doeleinden zijn geïdentificeerd in België moeten ze net als Belgische ondernemingen de formaliteiten en aangifteverplichtingen naleven. Eneman Belgium BV kan u hierbij assisteren.

Niet-Europese ondernemingen zijn altijd verplicht om een aansprakelijke vertegenwoordiger aan te stellen. Eneman Belgium BV kan optreden als aansprakelijk vertegenwoordiger.

Identification TVA des sociétés belges et représentation fiscale à l’étranger

In België gevestigde ondernemingen die belastbare activiteiten in het buitenland uitoefenen waarvoor ze de plaatselijke btw moeten factureren, hebben geen andere keuze dan zich bij de btw te identificeren bij de plaatselijke bevoegde autoriteiten. Zodra de Belgische ondernemingen voor btw-doeleinden zijn geïdentificeerd in het buitenland, moeten ze de formaliteiten en aangifteverplichtingen van het betreffende land in acht nemen. Ook hier is Eneman Belgium BV de aangewezen onderneming om u te assisteren bij de uit te voeren formaliteiten in het kader van belastbare handelingen.

Récupération de la TVA étrangère / Récupération des accises sur le gazole

Het terugvorderen van btw betaald in het buitenland en van accijnzen op diesel is een ingewikkelde en tijdrovende opdracht. Er gelden fiscale regels die per EU-land verschillend worden geïnterpreteerd en de aanvragen tot teruggave moeten foutloos worden ingediend met gebruik van de correcte formulieren. Eneman Belgium BV beschikt over alle nodige middelen en kennis van zaken om dit voor u te regelen.

Nos atouts en votre faveur

icon

Spécialistes dans le domaine

En raison de notre connaissance de procédures et réglementations spécifiques concernant les obligations de TVA dans l’UE et la récupération de la TVA et des accises, vous pouvez nous considérer comme un partenaire fiable et nous traiterons vos déclarations de TVA et vos demandes de remboursement de manière correcte et rapide.

icon vrouw met vinkje

Employés multilingues

Nos compétences linguistiques internationales représentent une valeur ajoutée importante dans la correspondance avec les autorités TVA étrangères.

icon handenshudden met vinkje

Professionnalisme et approche personnelle

ces valeurs font partie de notre culture d’entreprise et sont une valeur ajoutée importante pour nos clients.

icon notities met vinkje

Information claire et transparente

En tant que client, vous êtes toujours informé au moyen d’un rapport détaillé des déclarations de TVA soumises à votre nom et des demandes de remboursement de TVA et d’accises.

icon

L'avantage de l'externalisation

L’externalisation des travaux liés à vos obligations en matière de TVA étrangère et à la récupération de la TVA et des accises signifie pour vous des économies importantes. De plus, vous évitez une charge administrative à forte intensité de main-d’œuvre, de sorte que votre administration peut se concentrer sur vos propres activités commerciales.

icon stijgende sales

Améliorer votre trésorerie

Le remboursement de votre TVA étrangère payée influence positivement votre situation de trésorerie, et in fine également votre résultat d’exploitation.

icon hand met brief

U betaalt een correcte prijs voor onze kwalitatieve service

Over Eneman Belgium BV

Eneman Belgium BV bestaat al meer dan 25 jaar en heeft zich gespecialiseerd in de niche-markt van de buitenlandse btw:

• het terugvorderen van buitenlandse btw voor een aanzienlijk aantal Belgische en Europese bedrijven,
• het verzorgen van de gedeeltelijke terugvraag van accijnzen,
• assisteren bij de registratie voor btw en bij de btw-verplichtingen van haar klanten in het buitenland.

Onze missie bestaat erin om op een onafhankelijke manier ondernemingen, van groot tot klein, te helpen in het complexe btw gebeuren. Hierbij stellen we graag onze jarenlange ervaring en knowhow ter beschikking.

Contact

Entreprise

Eneman Belgium BV
BTW: BE 0797.163.321

Hector Olleviersstraat 2
8480 Ichtegem
België 

Téléphone